Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. juni 2009 kl 23.05 Slik er mødre

Urkvinnen føder

Filmregissøren Hella Joof er en av dem som forteller om sine fødselsopplevelser. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR)
Filmregissøren Hella Joof er en av dem som forteller om sine fødselsopplevelser. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR)
Det handler om selve fødselen i det andre avsnittet av serien om det å bli mor. Kvinneprofilene som medvirker i serien, forteller om sine egne opplevelser, fra hjemmefødsel til keisersnitt.

- Det er som å få saget av beinet uten bedøvelse, mens en annen rugger på visdomstannen!

Slik beskriver regissøren Hella Joof smertene hun opplevde da hun fødte sin Olivia.

– Når man har klart dem, kan man klare hva som helst, sier hun, og forteller også hvordan hun fant fram urkvinnen i seg selv under fødselen.

Som vi skal høre, har kvinnene svært forskjellige beretninger om fødselen. Det skal handle om økologisk hjemmefødsel, keisersnitt og adopsjon. Og ikke minst om det første møtet med det fremmede vesenet som har oppholdt seg i kvinnens kropp i ni måneder.

Om serien
Med stor selvironi og morsomme anekdoter forteller kjente danske kvinneprofiler om sitt livs største eventyr – å bli mor. Det handler ikke bare om søt forventning og grenseløs lykke, men like mye om usikkerhet, sinne, dårlig samvittighet og frustrasjoner. Resultatet er blitt et rørende og lærerikt portrett av en ny generasjon kvinner, som prøver å finne seg til rette i rollen som mor.

Gjennom seks episoder gir serien et innblikk i mødrenes opp- og nedturer. Det handler om å gå gravid, om selve fødselen og livet som nybakt mor. Om å forene arbeidsliv med morsrollen, om tidsklemma, parforhold, skilsmisse, om å være alene med barn og om å oppdra barn. En av de medvirkende forteller om sine opplevelser som enslig adoptant.

Blant de 15 medvirkende er "Nynne"-forfatteren Lotte Thorsen, skuespilleren Anne Louise Hassing (Ida i "Krøniken"), redaktør Tine Götzsche, livsstileksperten Christine Feldthaus og regissøren Hella Joof.

Serien ble vist på dansk tv (DR2) på nyåret 2008.

Dansk dokumentarserie (2008)
Originaltittel: Sådan er mødre
Produksjon: Achtung Film
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

Les mer: Sådan er mødre


LENKER
  • Sådan er mødre