Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mars 2010 kl 19.45 Ut i naturen: Magasin

Boligmangel i skogen

Trond Berg og Kari Toft avhjelper boligkrisen til fuglene (Foto: NRK)
Trond Berg og Kari Toft avhjelper boligkrisen til fuglene (Foto: NRK)
Det er hard kamp om de beste boligene i skogen. Mange fugler dør mens de kjemper om et krypinn. Seks plankebiter er alt som skal til for å hjelpe en fugl gjennom boligkrisa.

Ei fuglekasse kan lages på mange måter. Noen har stor glede av å snekre kasser med elegante detaljer og tekniske løsninger som gir kassene svært lang levetid. Men det er fullt mulig å lage attraktive fuglekasser på en enkel og effektiv måte. I kveldens Ut i naturen gir vi konkrete tips om hvordan vi kan bygge de forskjellige typene.

Haster
Ei fuglekasse er en etterligning av naturlige hulrom som hulrugende fugler søker etter i trærne. Svært ofte er det forskjellige hakkespetter som står for uthulinga. Neste år kan andre fugler arve denne boligen. Men slike gode spettehull er mangelvare, og ei fuglekasse gir derfor flere fugler sjansen til å finne gode reirplasser og til å få fram unger.

Trond Berg og Kari Toft forter seg ut i vårskogen for å få opp fuglekassa før hekkesesongen begynner. De finner dramatiske spor etter fugler som har kjempet og tapt i kampen om de beste hullene.


Egenproduksjon, 2010.
Programleder Kari Toft, kari.toft@nrk.no Mobil: 911 38881
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, mobil 93496759, bjørg.langeland@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice