Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. april 2002 kl 18.30 Reser

Kautokeino

Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen er i Kautokeino for å snakke med ungdom der. (Foto: NRK)
Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen er i Kautokeino for å snakke med ungdom der. (Foto: NRK)
Mari og Stian befinner seg i kveld så langt nord som Kautokeino. De tar turen over Finnmarksvidda for å snakke med ungdom om hvordan det er å være same. Noen har lyst til å gå i sine foreldres fotspor, mens andre har ikke lyst i det hele tatt.

Noe annet Mari og Stian skal finne ut er om det er mulig å livnære seg som reinkappkjører. Er dette for eksempel noe Mari har talent for? Det gjenstår å se..

Stian får også kanskje svar på om han kan bli same hvis han har lyst til, for kan man ikke bli det man vil?

Om serien
Ungdomsprogrammet ”Reser” reiser rundt i landet i Reser-bilen. I høst fikk programleder Stian Barsnes Simonsen med seg en ny makker etter at Stine Buer takket for seg. Mari Grydeland var godt kjent i NRK fra før, blant annet fra ”Etter skoletid” og ”U filter”.

Mye reising
Humor og alvor er stikkord for ”Reser”, hvor Stian og Mari reiser rundt til forskjellige steder i hele Norge, steder seerne har tipset dem om. Der møter de ungdom i deres eget miljø og tar opp ting de er opptatt av. Aldersgruppen ligger et sted mellom 10 og 15 år, med vekt på fjortisene.

Og denne sesongen går Reserbilen nordover:

- Vi skal til Hammerfest (her blir det bassengparty og sjekking!), Kautokeino (ungdom og samisk kultur/action) og Kirkenes (grense/utveksling med Russland - likheter). Deretter skal vi til Haugesund (besøk på Hall of Fun, som er et aktivitetshus for unge), og etter det, til Kvinesdal i syd hvor vi skal på leirskole! Da blir det mye snakk om rabalder, kjærester på tur og hjemmelengsel tror vi. Det er meningen at vi skal komme oss til Kristiansand-området til slutt, sier prosjektleder Paal Ritter Schjerven.


Egenprodusert ungdomsprogram
Programledere: Stian Barsnes Simonsen og Mari Grydeland
Prosjektleder: Paal R. Schjerven
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697
http://www.nrk.no/nrk1/smoroyet/reser

Bilde
Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen er i Kautokeino for å snakke med ungdom der. (Foto: NRK)