Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. mai 2005 kl 20.35 Lonely Planet: Buenos Aires

Tango-kunst, gaucho-akrobatikk

Lonely Planet-reporter Asha Gill svinger seg i Buenos Aires. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporter Asha Gill svinger seg i Buenos Aires. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporter Asha Gill har ikke før satt sine føtter i Buenos Aires, før hun henføres av tango-artisten Guillermo Alio, blir tatt med videre av en argentinsk Romeo og oppdager byen på alvor.

Det bærer av gårde i kveldingen inn på den berømte Recoleta-kirkegården, med besøk bl.a. på Evita Perons grav. På natten holder Feria de Matadores åpent med kunsthåndverkere og halsbrekkende hesteakrobatikk med en ekte gaucho.

Luftig i Buenos Aires
I en aero-danseklasse lærer Asha å fly langt opp etter veggene, fastspent i seletøy. Andre takter blir det i bydelen Palermo der tradisjonell murga-dans preger gatelivet.

Etter å ha bivånet den ukentlige marsjen til mødrene, dvs. mødrene til dem som "forsvant" under diktaturet, begir Asha seg ut i nattelivet igjen. Sammen med tv-stjernen Fierita blir det en natt med pubbing og clubbing der gruppen Los Espulsados spiller Ramones-musikk.

Til slutt kan Asha ikke dy seg, hun trekker i fullt dansekostyme og kaster seg ut i murga’en i Palermos gater.

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter, i verdens metropoler, i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2003)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: Buenos Aires
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer