Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. april 2011 kl 20.45 Ein idiot på tur

Utslitt i Peru


Karl Pilkington drar til Peru for å se Machu Picchu, men først blir han uventet sluppet ned i Amazonasjungelen for å besøke en lokal stamme som tidligere var kannibaler.

Karl må gå en krevende fottur på en gammal Inca-vei 2400 meter over havet. Lufta er tynn, og Karl er overbevist om at det skyldes alle turistene som peser seg oppover for å se på underverket.

Om serien
Hva er det morsomste man kan gjøre med en idiotisk kompis som hater alt som er fremmed og nytt, og mistrives alle andre steder enn hjemme?

Karl Pilkington trives best i kjente, britiske omgivelser, der han får sin daglige komfort, og maten slik han kjenner den. Få har mindre glede av verdens syv underverker enn Karl – og det er komikken i dette som er hele motivasjonen for kamerat, kollega og komiker Ricky Gervais. Sammen med Stephen Merchant sender han Karl til verdens syv underverker, "noe dritt" i følge Karl. Men hensikten med turen er slett ikke at Karls skal kose seg – Ricky vil helst at Karl skal hate hvert minutt på reisefot. Det gjør det mye morsommere for alle andre. Karl er utålmodig etter å komme i gang med prosjektet. Ikke fordi han gleder seg, men som han sier: "Jo før det starter, jo før er det over".

Karl sendes ut i verden for å se på den kinesiske mur, Kristus-statuen i Brasil, Petra i Jordan, Machu Picchu i Peru, Chichen Itza i Mexico, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt. Ricky og Stephen følger reisen fra London og gjør det de kan for å plage Karl maksimalt på turen.

Britisk dokumentarserie fra 2010.
Originaltittel: An Idiot Abroad
Kveldens episode: Peru
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf 23 04 45 76/924 03 873
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900