Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. oktober 2007 kl 14.00 TV-aksjonen 2007 - Sammen for barn

Dugnad for UNICEF

Ingerid Stenvold og Dan Børge Akerø er programledere for TV-aksjonen 2007. (NRK-foto: Ole Kaland)
Ingerid Stenvold og Dan Børge Akerø er programledere for TV-aksjonen 2007. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det store, årlige fellesløftet for verdens nødlidende går i år til UNICEF og barn som er berørt av hiv og aids. Ingerid Stenvold og Dan Børge Akerø er programledere for søndagens over sju timer lange direktesending.

TV-aksjonen 2007 er tildelt UNICEF Norge og gjennomføres i samarbeid med idretten ved Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité og Right To Play. Inntektene går i hovedsak til prosjekter i Mosambik, Malawi, Zimbabwe, Zambia, Uganda, Ukraina, Jamaica og Vietnam.

De glemte ofrene
Aids blir betraktet som en voksensykdom, men i virkeligheten er det barna som blir aller hardest rammet av epidemien som har gjort over 15 millioner barn foreldreløse. Derfor er det barna man har valgt å fokusere på i årets TV-aksjon.

TV-aksjonen har vært gjennomført i NRK-regi hver høst siden 1974 og er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. Dette er en nasjonal dugnad der alle deltar, fra kongehuset, regjering og kommuner til næringsliv, skoler, et utall ulike organisasjoner og foreninger, og privatpersoner. I fjor innbrakte aksjonen til sammen 206 millioner kroner til Leger uten grenser.

I løpet av søndagens sending kommer blant andre TV-aksjonens høye beskytter dronning Sonja. Vi skal også møte idrettskjendiser, artister og andre som har engasjert seg i kampen for barna, og mennesker som gir ansikt til skjebnene bak hiv- og aidsepidemien.

Utegående reportere
Et knippe utegående reportere tar pulsen på den nasjonale dugnaden med direkteinnslag fra våre største byer: Vigdis Hvaal og Stian Barsnes Simonsen i Oslo, Karine Næss Frafjord i Stavanger, Øyvor Bakke i Bergen, Eivind Grimsby Haarr i Trondheim og Ingunn Vassvik i Tromsø.

Christian Borch er direkte inne fra New York, der Den norske kirke arrangerer en konsert til støtte for TV-aksjonen.

Av andre høydepunkter kan nevnes auksjoner med mange spennende objekter, ledet av auksjonarius Jan Erik Larssen, utlodning av Norges mest profilerte gründere og næringslivsledere, og bykamp mellom de største byene om hvem som gir mest per innbygger.

Det blir reportasjer fra UNICEFs virksomhet i de ulike prosjektlandene, og vi skal se at TV-aksjonen også er brakt over til USA, der det norsk-amerikanske miljøet stiller opp under den tradisjonsrike høsttakkefesten i Minot i North Dakota.

Artister og gjester
Blant artistene som opptrer, er Harry Belafonte, Sissel Kyrkjebø, Jørn Hoel, Pust, Susanne Sundfør, Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, Superfamily, Vidar Johnsen & Petter Nordberg, UMOJA, Tweens, Audun Iversen, Minor Majority og Ole Edvard Antonsen. Humorinnslagene er det Bye & Rønning og Gustav Nilsen som står for.

En rekke representanter for idretten stiller opp, blant dem Ole Gunnar Solskjær, Kjetil André Aamodt og Johan Olav Koss. Også bistandsminister Erik Solheim kommer i studio, og UNICEs generalsekretær Kjersti Fløgstad vil være med gjennom hele sendingen.

Vi skal også møte folkereporterne som har besøkt noen av prosjektlandene for å formidle hva pengene til tv-aksjonen går til. Og Nils & Ronny, som har laget to reisedokumentarer i forkant av tv-aksjonen, kommer også på besøk.

Sendinger søndag 21. oktober
NRK1 14:00-17:15
NRK1 18:45-19:00
NRK1 20:00-21:45
NRK2 21:45-22:35
NRK1 22:35-23:00
NRK1 23:20-00:00

I tillegg sendes et program om UNICEF på NRK1 kl 13.30 og en forbønnsgudstjeneste kl 17.30. Også "Fabrikken spesial" kl 17.15 og 18.30 er viet TV-aksjonen.

Egenprodusert direktesending
Programledere: Dan Børge Akerø og Ingerid Stenvold
Regi: John Andreassen
Prosjektleder: Per Jordal
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900,


LENKER
  • NRK TV-aksjonen 
  • Hjemmeside Sammen for barn 
  • Hjemmeside UNICEF