Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. april 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Alan, Bono og futen

Steeve Coogan i
Steeve Coogan i "Eg er Alan Partridge". (Foto: BBC)
Skatten er ingen spøk, heller ikke for Alan Partridge, notorisk programleder i Radio Norwich. I ukens episode roter han det også til med Bono.

Alan blir etterforsket av skatteetaten. Kanskje er det derfor han ser ut til å miste grepet på tilværelsen, eller kanskje er det bare slik han alltid er?

Det hele begynte da han gjorde noen forretninger på si. Dumt nok fikk han en slåbrok i julegave fra en av sine forbindelser, og enda dummere var han da han la ved postkvitteringen for pakken i selvangivelsen. Nå har han fått futen på nakken.

Bono-video
Etter at hun stilte opp for Alan i krangelen med skatteetaten, synes Sonia hun fortjener en gave. Det beste han kommer på å gi henne er en video med Bono. Alan skriver like godt en forfalsket autograf på coveret til videoen – og ender opp med et troverdighetsproblem.

Om serien
Komikeren Steve Coogans alter ego er den uforbederlige Alan Partridge. Kona har forlatt ham og han kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Britisk komiserie (1995)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge" (Serie 2)
Kveldens episode: I Know what Alan Did Last Summer
Produsert av Talkback for BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57