Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. juli 2009 kl 00.00 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Fra Harpefoss til Trondheim

E6 - En reise gjennom nordmenns liv: Programleder Truls Svendsen.
 Fotograf : Monster/NRK
E6 - En reise gjennom nordmenns liv: Programleder Truls Svendsen. Fotograf : Monster/NRK
Programleder Truls Svendsen fortsetter sin reise langs E6, og i kveld er det Gudbrandsdalen som står for tur. Han møter bandet Baksia, en campingplassinnehaver, en melketransportør og en mann som elsker rakfisk og troll.

Første stopp er Harpefoss, hvor Truls får en kveld sammen med bandet Baksia. De skal spille konsert på samfunnshuset, og inviterer Truls med på en ekte bygdefest.

Baksia har turnert og reist langs E6 siden 1975, men det er over 20 år siden de har spilt på sitt eget samfunnshus. Vil de bli tatt godt i mot?

Troll og rakfisk
På Sjoa møter Truls bensinstasjonsinnehaver Knut Granli, som elsker troll og rakfisk. Han har gjort stasjonen sin om til et eget "troll-land".

Deretter tar Truls turen innom Otta hvor han blir sjarmert av Astrid Kjos. Astrid driver Vangen camping og er svært glad i hjemstedet sitt. Hun hevder at hun ikke trenger noe annet sted i verden, og har ikke vært i Oslo siden 1945.

Kjører melk
E6s første fjellovergang, Dovrefjell, skal også passeres før turen går til Oppdal. Her treffer Truls melketransportøren Håvard Hårstad. Håvard kjører rundt på gårdene i distriktet og henter melk til meieriet på Berkåk. Truls får være med på melkeruta.

Om E6
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

Sendt tidligere.

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900