Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. oktober 1999 kl 23.30 Dokumentar: Hollywoodfilmens nattside

Dokumentar: Hollywoodfilmens nattside (t


NRK2 onsdag 13. oktober kl 23.30
Dokumentar: Hollywoodfilmens nattside

Hollywoods andre filmindustri

Hollywood har også en annen filmindustri enn den vi ser store stjerner og penger i. Lavbudsjettfilmer produseres over en lav sko i filmbyen, og mange av dagens stjerner hadde sine debuter i nettopp slike produksjoner.
\"Hollywoodfilmens nattside\" er en dokumentar som ser bak fasaden til lavbudsjettfilmene og industrien rundt dette. Dokumentaren sparer ikke på kruttet, og gir et kraftfullt bilde på hva det koster å oppnå berømmelse og stjernestatus i Hollywood.
B-filmer har lenge vært et springbrett for dagens og morgendagens stjerner. Både Jack Nicholson og Sylvester Stallone har kommet gjennom denne sjangeren før de nådde statusen de innehar i dag.

Sex og svik
\"Hollywoodfilmens nattside\" inneholder scener fra over 30 sex- og voldsfilmer og intervjuer med deres skuespillere.
Vi møter Julie Strain, Lisa Boyle og Maria Ford, som er skuespillere og nakenmodeller, og produsentene Fred Olen Ray, Arlene, Andy Sidaris og Jim Wynorski.
Filmmogulene Roger Corman og Samuel Z. Arkoff snakker om lavbudsjettfilmens opprinnelse og hvor mange karrierer som har startet med deres produksjoner.
Det er ikke noen ting disse intervjuobjektene overlater til fantasien, og de forteller åpenhjertig om hvordan unge skuespillere gjør alt for å nå sitt mål om å bli berømt.
De diskuterer hvordan stripping og sex på film er en følge av å ha blitt sexmisbrukt i oppveksten. De avslører dype interne konflikter, svik mot hverandre og følelsesmessig stress. Alt dette krydret med klipp fra deres personlige historie og scener fra filmene de nå lager.
- Jeg gjør det for pengene og jentene, forklarer regissør Jim Wynorski når han blir spurt om hva det er som får han til å drive med dette. Han har skrevet, produsert og regissert over 40 typiske B-filmer, og tenker ikke å stoppe ennå.

NRK2 onsdag kl 23.30
Tidligere sendt NRK1 21.8.99

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Sex er et av virkemidlene unge skuespillerinner bruker i håp om å bli oppdaget av de store regissørene i Hollywood.

2. Det ender ikke like godt for alle de unge skuespillerne som prøver seg i Hollywood.

En film av Odette Springer
Amerikansk dokumentar
Pressekontakt Fjernsynets info.avd.: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18