Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. desember 2000 kl 15.15 'n Kjell sjøl

\'n Kjell sjøl (ttv)


NRK1 julaften søndag 24. desember kl 15.15
n\'Kjell sjøl

En mangfoldig kunstnersjel

Multikunstneren og forfatteren Kjell Aukrust er elsket av flere generasjoner. På julaften får vi et gjensyn med Andreas Lunnan og Sverre Krügers spennende møte med alvdølingen. Her handler det om n\'Kjell sjøl.

Kjell Aukrust har alltid kommunisert med omverdenen via et makeløst kobbel av talsmenn. Ved enhver anledning har han kunnet mønstre kvalifiserte synsere med usvikelig sjøltillit. Hans utrolige, finurlige persongalleri omfatter mer eller mindre selvbestaltede spesialister innenfor de aller fleste samfunnssektorer. Enten det nå måtte være Melvin Snerken, Sindre Piltingsrud eller Hallstein Bronskimlet, for ikke å snakke om Ludvig og Solan Gundersen, som synes å ha styrt det aukrustske redaksjonssekretariatet med sikker hånd de siste årene.

Men hvordan fortoner deg seg når n\'Kjell står fram i egen høye person? Hva betyr noe for ham når verden skal beskues gjennom egne briller?

Ba om innsyn
Sverre Krüger og Andreas Lunnan har banet seg vei inn i Kjells atelier og bedt om innsyn i en mangfoldig kunstnersjel. Og har fått svar. Dette er blitt et engasjerende portrett av en jordnær fyr som aldri har utgitt seg for å være noe mer enn han med letthet kan forsvare. Kort sagt et møte med en skøyer som har tatt særdeles godt vare på en unik begavelse. Og som av de fleste betraktes som Norges største humorist gjennom tidende...

NRK1 søndag kl 15.15
Tidligere sendt 4.4.99

Egenproduksjon ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Programleder: Andreas Lunnan
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Andreas Lunnan fikk komme på hjemmebesøk hos Kjell Aukrust på Nordstrand i Oslo. (NRK-foto: Ole Kaland)