Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. april 2006 kl 19.55 Borettslaget

Ferieavløseren

Roy Narvestad skal presentere vikaren sin, Liv Gulbrandsen, for beboerne. Foto: Leif Erik Bye, NRK.
Roy Narvestad skal presentere vikaren sin, Liv Gulbrandsen, for beboerne. Foto: Leif Erik Bye, NRK.
Utrolig men sant: Narvestad skal ta seg en ukes ferie! Han skal hvile seg litt på Savalen fjellhotell. Våre to reisende damer, Linda og Ruth, kommer endelig til Sortland. Piirka gjør en forferdelig tabbe, og Yngve er blitt alles favorittonkel.

Roy Narvestad har bestilt vikar, men han er meget skeptisk til at avløseren kan duge til noe som helst. Og da han ser at det er en kvinne som kommer, blir han mildt sagt paff! Damen heter Liv Gulbrandsen og er ikke mer en 168 cm høy. Det kan by på problemer, mener driftslederen.

Populær onkel
Yngve Freiholt har latt seg overtale til å hjelpe til med årets loppemarked som Rogers fotballag arrangerer. Han gjør stor suksess da han tilfeldigvis oppdager to tipp-topp designstoler i alt skrotet, og han får solgt stolene for en meget pen penge. Yngve er nå så populær i fotball-laget at de voksne vil ha ham med på sitt fotballag!

Missekonkurransen
Linda og Ruth kommer omsider fram til Sortland og sjekker inn på hotellet. Linda kjenner at hun begynner å bli fryktelig nervøs. Det blir ikke bedre da de oppdager at hun har glemt igjen missekjolen fra 1965 på fergen. Ruth må hive seg i bilen og prøve å finne kjolen før missekåringen begynner.

Generaltabbe
Piirka er ikke en mann som er opptatt av de små detaljer, men selv han blir oppskjørtet da han oppdager at han har kjørt feil lik til en begravelse. Med Masjas hjelp får han lastet en ny kiste inn i bilen og kjører som en villmann for å bytte kistene før det blir for sent.

Om serien
I vår sendes åtte nye episoder av komiserien "Borettslaget". I Tertitten Borettslag er driftsleder Narvestad fortsatt den ubestridte høvdingen og holder hjulene i gang med pinlig nøyaktighet. Linda Johansen slanker seg for å komme inn i kjolen hun brukte da hun ble Frøken Vesterålen i 1965. Ali og kona Eva strever med tidsklemma som småbarnsforeldre flest, og Piirka strever stort sett med allting. Det er flyttet inn tre nye beboere i Tertitten – bærumsguttene Nikolay, Andreas og Wilhelm. De driver med musikk og drømmer om å gjøre det stort som hip hop-ere. Narvestads søster Ruth er i ferd med å løsrive seg fra sin dominerende bror, blant annet ved å ta sertifikat. Yngve Freiholt har en ny karriere og blir sterkt involvert i livet til sin nevø, Roger.

Egenprodusert komiserie
NRK Underholdningsavdelingen
Manus og idé: Robert Stoltenberg
Regi: Pål O. Nissen
I rollene: Robert Stoltenberg, Sidsel Sørli, Øystein Holm Larsen, Thomas Seeberg, Iram Haq, mfl.
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364