Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. september 2000 kl 20.15 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 18. september kl 20.15
Puls

Sextelefonen har slått an

Nå kan ungdom sende tekstmeldinger til Helsetilsynet og få svar srpøsmål om alt fra sex til prevensjonsbruk. I kveldens Puls tester to ungdommer tjenesten.

Sextelefonen har virkelig slått an. Bare i løpet av de tre første ukene tjenesten har vært i bruk, har det tikket inn flere tusen meldinger til Helsetilsynet. Dette er hovedtema hos programleder Helene Sandvig i kveldens Puls, som har mye mer å by på.

Slitne legevaktleger og fatale feil
Helene Sandvig får også besøk i studio av en tidligere legevaktlege som åpent forteller hvordan han feilvurderte magesmertene til en ung mor over telefonen nattestid. Kvinnen var gravid i sjette måned. Den ufødte jenta døde 18 timer senere av svangerskapsforgiftning. Den unge kvinnen er også gjest i studio.

Et annet tema er bruken av gåstol til små barn. Mange foreldre føler seg trygge når de setter barnet sitt i en gåstol. Sannheten er at flere sykehus nå melder om alvorlige skader etter at barn har veltet eller falt ned trapper mens de leker seg i gåstolen.

Og 77 år gamle Gunda Ramstad brygger like godt sin egen medisin i sin sorte gryte. Ingrediensene finner hun rett utenfor stuedøra si, og du får oppskriftene i Puls.

NRK1 mandag kl 20.15

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Helene Sandvig og Ørn Terje Foss i helse- og livsstilsmagasinet Puls. (NRK-foto: Ole Kaland)