Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. juli 2001 kl 20.30 Mellom bakkar og berg med Tore Skoglund

En aktiv pensjonist

Odd Horsdal og Tore Skoglund (t.h.) (NRK-foto)
Odd Horsdal og Tore Skoglund (t.h.) (NRK-foto)
Han har vært pensjonist en del år i navnet, men har verken fått tid eller mulighet til å bli det i gavnet. Gjøremålene står i kø for 70-åringen Odd Horsdal fra Bodø.

Hans store interesse er historie, spesielt krigshistorie ettersom han opplevde bombingen av hjembyen som ti-åring. Nå er han leder for krigshistorisk gruppe og er sammen med en del likesinnede sterkt opptatt av å restaurere Bremnes Fort og gjøre det til museum og konsertlokale.

Det vil si når han ikke er opptatt med guiding og skyting på Nyholms Skanse. Vi får møte Horsdal i fri dressur på begge steder.

Mellom bakkar og berg
Tore Skoglund har i seks nye portretter latt seg begeistre av mannskorsang, og samhold i Berlevåg. Han har latt seg kidnappe på en låve i Sørfold. Han har vært på enmannskonsert inne i fjellet i Bodø, og i Kvæfjord har han tappet vin av bjørketrærne. Han har møtt en sangglad 70-åring i Värmland og han har danset på en kritthvit strand i Lofoten, i midnattssol og to plussgrader.

- Men først og fremst har det vært usedvanlig trivelige møter med interessante personer som har en historie å fortelle, sier Tore Skoglund som nå presenterer sommerportretter på NRK1 for fjerde året på rad.

Egenproduserte portrett fra NRK/Troms
Producer Esben Holm
Produksjonsleder Eirin Bjørnstad
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Odd Horsdal og Tore Skoglund (t.h.) (NRK-foto)