Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. desember 2013 kl 20.05 Monsen og hundene

Problemer med hundene


Lars Monsen greide 8.plassen på Femundløpet, og nå står det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet for tur. Men så må to av Monsens viktigste hunder settes ut før løpet starter.

Queen har skadet en tå, og Fisher har vært syk, uten at Lars og teamet helt skjønner hva som feiler ham.

Fischers situasjon forverres. Handlerteamet får en ekstra oppgave med å følge opp hunden, samtidig som de må skjerme Lars for hva som skjer. Lars kjører bra helt til Kirkenes, men fortsatt gjenstår halve løpet.

Om serien
Lars Monsen har satt av seks år av livet sitt for å bli verdens beste hundekjører. Han vil vinne verdens lengste hundeløp, Iditarod i Alaska, som er på over 1800 kilometer. NRK og regissør Håvard Jenssen skal følge Monsen hver jul fram til deltakelsen.

Det er en lang vei å gå. Lars Monsen må bygge opp et godt og balansert hundespann, et velfungerende støtteapparat og ikke minst seg selv, både psykisk og fysisk, til å lede et spann fram til seier. Målet for julen 2012 var å bli blant de ti beste hundekjørerne i Norge. 2012-sesongen endte bra konkurransemessig, men så ble Lars Monsen syk.

Etter en lang runde i helsesystemet gikk han til en privatklinikk og fikk påvist Borreliose ved et laboratorium i Tyskland. Han ble satt på en kontroversiell penicillinkur, og det gjorde at han helsemessig ble bedre. Men ved sesongstart 2013 var han fortsatt ikke frisk.

De to første programmene i serien «Monsen og hundene» ble sendt julen 2012. I desember 2013 sendes det tre nye episoder på NRK1.

Norsk dokumentarserie, produsert av NRK 2013
Med: Lars Monsen, 22 hunder, Trine Rein, Elin Berntsen, Ole-Johnny Myhrvold og flere.
Foto og regi: Håvard Jenssen
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 23 04 70 00