Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. august 2005 kl 19.30 Puls

Positiv start for Puls

Kjersti Mo er klar for en ny sesong som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er klar for en ny sesong som programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Kjersti Mo og Puls er klare for en ny høst med nyheter, forbruker- og livsstilsaker innen helse. I første program skal vi blant annet møte fotballaget Start og få vite litt av hemmeligheten bak suksessen deres det siste året. Det lønner seg nemlig å tenke positivt.

I stedet for å fokusere problemer og kurere sykdom har forskningen innen psykologi begynt å se mer på det som er bra. Det kan både forebygge framtidige problemer og gjøre det som allerede er bra enda bedre. Her ligger idretten foran forskningsmiljøene.

Suksess for Start
Vi skal møte fotball-laget Start som på få år har gått fra å være langt nede i 1. divisjon til å slåss i toppen i eliteserien. En av forklaringene på suksessen er rett og slett teknikker fra noe som kalles positiv psykologi. Vi møter blant andre toppscorer Marius Johnsen og styreleder i Start og idrettspsykolog Erik Solér.

Akupunktur mot rynker?
Kveldens ekspert er hudlege Elisabeth Søyland, og hun skal kommentere en liten sak: Nå er det mulig å få akupunktur mot rynker i Norge. Det er en omstridt metode som ikke er offentlig godkjent, og Akupunktørforeningen tar avstand fra den. Og selvfølgelig dyrt: Behandlinger for ca kr 7000,- må til før det etter sigende har noen virkning.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tv
LENKER
  • Les mer