Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. november 1999 kl 20.15 Beat for beat - tone for tone

Beat for beat - tone for tone


NRK1 fredag 19. november kl 20.15
Beat for beat - tone for tone (2)
Komikere møter artister

I kveld kan det bli mye moro for Ivar Dyrhaug i \"Beat for beat - tone for tone\". Han får nemlig besøk av komikerne Linn Skåber og Trond Hanssen som skal teste sine musikkunnskaper mot skuespiller Maria Haukaas Storeng og musiker Elias Muri.
Linn Skåber og Trond Hanssen kjører for tiden revy for et fullsatt publikum med Lompelandslaget, men hvordan de ligger an når det gjelder å lete seg fram sanger utfra strofer, lytteprøver og bilder, får du se i kveld.
Mye av revyen til Lompelandslaget består av sang, så sangstemme og vilje skulle ikke mangle hos de to. Litt moro klarer de nok også å stelle i stand for publikum. Skåber er for tiden svært aktuell i serier på fjernsyn og har fått sitt store gjennombrudd denne hosten.
På det andre laget sitter den unge lovende skuespilleren Maria Haukaas Storeng , og musikeren Elias Muri, som i host blant annet var nominert til Hit Awards.
Etter å ha fulgt med i skuespiller- og musikerlivet en stund har nok de to fått med seg en god del innen musikk , og de burde være gode kandidater når det gjelder å finne fram til hva programleder Dyrhaug er ute etter av kjente melodier og slagere.

Om programmet
\"Så ska det låta\" heter programmet som konseptet er hentet fra. Det har gått på SVT med enorm suksess. Programmet skal fortsette i Sverige, og også Danmark har produsert sin egen versjon. Det betyr at det for første gang i historien går et program på tre nordiske tv-kanaler samtidig som bygger på samme konsept.
- Programmet er SVTs største suksess gjennom tidene, og seertallene er formidable. Det har gått i to år. Kanalen produserer samtidig med oss for en ny sesong, forteller prosjektleder for \"Beat for Beat - tone for tone\", Axel Hveding.
To lag bestående av to deltakere og en pianist skal gjette seg fram til riktig melodi. Det vil alltid være de samme pianistene, Trond Nagell Dahl og Gisle Borge Styve.
- Lagene skal finne svaret ved hjelp av ord, linjer fra en sang, bildeassosiasjoner eller strofer de lytter til. For hvert ord de får utdelt må de synge en sang som inneholder dette ordet, ellers går turen til nestemann, forklarer Ivar Dyrhaug.
- Musikkspekteret har vi prøvd å gjøre så vidt som mulig. Det kommer til å være både klassiske hits, mer moderne låter, barnesanger og norske viser, sier Hveding.
NRK1 fredag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Deltakerne f.v.: Elias Muri, Maria Haukaas Storeng, programleder Ivar Dyrhaug, Linn Skåber og Trond Hanssen.

Egenprodusert musikk/underholdningsprogram
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18