Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. desember 2006 kl 11.00 Gudstjeneste i Døvekirken i Oslo

Gudstjeneste i Døvekirken, Oslo

Roar Bredvei (foto: NRK / Marion Klaseie).
Roar Bredvei (foto: NRK / Marion Klaseie).
Troen og perlens forvandling, er tema for julens døvegudstjeneste. Sogneprest Roar Bredvei taler og Erik Rulin og Olga Papalexiou danser dagens budskap. Tegnspråkpoesi ved Georg Lorentz Bjerkli, Karl Fredrik Robertson, Lisa Lind og Irmgard-Ida Wiatzka. Ellen Marie Hoel og Åse Igland Berg akkompagnerer på fløyte og orgel.

Troen og perlens forvandling


Perlen i Muslingen (foto: NRK / Marion Klaseie).
Perlen i Muslingen (foto: NRK / Marion Klaseie).
Julens mest visuelle gudstjeneste er fra Døvekirken i Oslo og sendes 2. juledag kl. 11:00 på NRK1. Visuell liturgi og poesi, moderne ballett og et bredt musikals uttrykk preger denne gudstjenesten.

Tore Sandberg og Silje Fjeld tenner lys under forbønnen. Deres lys tennes for å belyse to saker som har rystet døvemiljøet. Justismordet Fritz Moen ble utsatt for og trikkedrapet der Silje sin samboer ble drept.

Et lys tenner også Sissil Gjøen fra Norges døveforbund for en annen sak som har rystet døvemiljøet. Mangel på språklige rettigheter har historisk ført til at det har vært lettere for overgriper å holde overgrep skjult. Når barnet har fortalt om sine erfaringer har voksne ofte ikke forstått hva barnet sier.

Tekstene handler om Stefanus som ved falske anklager ble steinet for sin tros skyld. En tro som hadde og har kraft til å forvandle mennesker og til å bringe oppstandelsens håp. Troen er julens mysterium og gave.

NRK1, 2. juledag - 26. desember 2006 - kl. 11:00.