Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. desember 2006 kl 21.40 Lewis

Arven etter inspektør Morse

Kevin Whately som inspektør Robbie Lewis (Foto: Granada Television)
Kevin Whately som inspektør Robbie Lewis (Foto: Granada Television)
I kveld møter vi igjen den sympatiske karakteren Robbie Lewis fra Inspektør Morse-serien. Det er fem år siden Morse døde, og Lewis er forfremmet. Han blir satt på saken da en student ved det ærverdige universitetet i Oxford blir myrdet.

Robbie Lewis har tilbrakt to år på de britiske Jomfruøyene. Like etter at han lander på engelsk jord, får han mordsaken i fanget. I tillegg får han en ny kvinnelig sjef, Jean Innocent, som han ikke kommer overens med.

Familiehemmeligheter
Den myrdedes navn er Regan Peverill, og hovedmistenkte, Danny Griffon, er elev samme sted. Danny er sønn av formel 1-kjøreren Johnny Griffon, som ble drept i en bilulykke. Etter farens død ble Danny arving til Griffon Motors – et firma med store problemer.

Inntil Danny blir myndig, er onkelen Rex leder for firmaet. Men Danny tror at Rex er ansvarlig for farens død, og gutten ble i sin tid etterforsket av inspektør Morse for å ha ramponert onkelens bil.

Lewis går gjennom sakspapirene, og et kryptisk spor i materialet tyder på at Morse hadde oppdaget en hemmelighet i Griffon-familien.

En opplagt sak?
Senere blir Dannys kropp funnet i Binsey-elven. Alt tyder på selvmord. Våpenet i hånden hans er det samme som ble brukt i mordet på Regan.

Han drepte piken og deretter seg selv, er konklusjonen fra sjefen. Men Lewis er slett ikke sikker. Funnene på åstedet tyder på at Danny ikke døde der han ble funnet. En annen part må ha flyttet ham dit.

Britisk krimdrama
Originaltittel: "Lewis"
Med Kevin Whately (Robbie Lewis), Rebecca Front (Jean Innocent), Laurence Fox (James Hathaway), Clare Holman, Jemima Redgrave og Michael Maloney
Regi: Bill Anderson
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no