Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. februar 2009 kl 19.30 Niklas' mat

Andebryst og granateple

Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt drar til Kroatia. (Foto: SVT)
Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt drar til Kroatia. (Foto: SVT)
Den svenske kokken Niklas leter hele tiden fram nya smaker, som når han kombinerer andebryst med granatepler og mint.

I dette avsnittet hilser Niklas også på den svenske kokebokforfatteren Renée Voltaire, som er spesialist på buffetmat. Sammen lager de vårruller med cashewnøtt-dip.

Og til kaffen serverar Niklas rom- og sjokoladetrøffel med melonspyd.

Til Kroatia
Så gir Niklas seg i vei på en reise til Kroatia. Vel framme, starter oppholdet med lettere språkforvirring på et restaurantkjøkken i Zagreb. Der lærer han å lage zagorski strukli, en kroatisk forrett med fetaost som innbakt ingrediens. I neste utgave av "Niklas’ mat " tar den svenske kokken oss med til den kroatiske øya Pasman i Adriaterhavet.

Svensk matserie (2008)
Originaltittel: Niklas mat høst 08/1-10
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer