Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. september 2001 kl 23.50 Nattkino: Nattkino: Musikk, til glede og sorg

To søstre og en mor

Franny (Amanda Plummer) er både mor og søster for Rosetta (Megan Follows) som er autist.
Franny (Amanda Plummer) er både mor og søster for Rosetta (Megan Follows) som er autist.
Kveldens nattkino er en gripende historie om to søstre som vokser opp i et hjem blottet for kjærlighet. Deres mor er en fallen operastjerne som forgifter døtrenes liv, noe særlig den yngste, Rosetta som er autist, lider under. Rosettas redning er søsteren Franny som gjør alt hun kan for å beskytte dem begge, og som fremfor alt har tro på Rosettas musikalske talent.

Moren Regina Basilio (Teresa Stratas) har et overdrevent ønske om å kontrollere sine barn, og hun krever respekt og beundring fra sine døtre som hun fødte sent i livet. Regina er ikke i stand til å elske dem, fordi de er en konstant påminnelse om at hennes eget liv har vært en fiasko.

Autisten Rosetta (Megan Follows) kan ikke uttrykke følelser, men er et fantastisk musikalsk talent, og kan spille et hvilket som helst musikkstykke. Regina bagatelliserer imidlertid det Rosetta presterer på pianoet og påstår det er helt uten kunstnerisk innlevelse.

Mangeårig kamp
I år etter år kjemper Franny (Amanda Plummer) for å gi Rosetta et fullverdig liv, men Reginas behov for kontroll er og blir en besettelse. Regina har i alt født fem barn, og tre av dem flytter ut så snart de er gamle nok. Til slutt er Franny alene med Rosetta som hun prøver å være både mor og søster for.

Franny har tro på Rosettas musikalske evner, og Rosetta blomstrer opp - inntil den dagen Franny gifter seg og flytter hjemmefra...


Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Under the Piano
Regi: Stefan Scaini
I rollene: Teresa Stratas, Megan Follows, Amanda Plummer
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder (2 motiver)
Franny (Amanda Plummer) er både mor og søster for Rosetta (Megan Follows) som er autist.