Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 17. juni 2008 kl 22.50 Fienden sover

Familien først

Darwyn (Michael Ealy) blir bekymret for sin mor. Foto: Showtime.
Darwyn (Michael Ealy) blir bekymret for sin mor. Foto: Showtime.
Darwyn blir sendt ut på et oppdrag å sikre seg en last med plantekjemikalier. Flere av de hellige krigerne i cellen sliter med problemer av personlig art i kveldens episode.

Darwyn blir venner med en mann ved navn Ernest Jefferson, med det for øye å gjøre en svart handel med plantekjemikalier.

Tommys mor som han ikke har hatt kontakt med på lenge, er kommet til Los Angeles. Det viser seg at hun kommer langt bedre overens med Christian enn med Tommy.

Darwyn tar seg også en tur hjem for første gang på veldig lenge. Han oppdager at moren hans ikke har det så godt økonomisk, og dette bekymrer ham.

Ilija står brått overfor en vanskelig problemstilling. Jenta som han er sammen med, viser seg å være ortodoks serber – samme folkegruppe som utryddet familien hans….

Om serien
Hva er en terrorist? Hvordan ser han ut? Kan det være naboen eller mannen i kassa på supermarkedet? Den nye spenningsserien "Fienden sover" er en uhyggelig realistisk beretning om en terroristenhet som planlegger et overraskelsesangrep på Los Angeles. Serien er i 10 deler.

FBI-spaneren Darwyn Al-Sayeeds mål er å ødelegge terroristgruppen innenfra. Det er en livsfarlig jobb.

Terrorgruppen består av:
1. Lederen Faris Al-Farik, en mann med ukjent bakgrunn men med mulig militærtrening.
2. Thomas Allen Emerson, en blond, gjennomsnittlig amerikansk mann oppvokst i California – også med mulig militærbakgrunn og opplæring.
3. Christian Aumont er en franskmann bosatt i USA og som jobber som bussjåfør på sightseeingbuss i Los Angeles.
4- Bosnieren Ilija mistet hele familien sin da de ble drept av ortodokse serbere og katolske kroater. Han har militærtrening og jobber som lærer på en videregående skole.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk spenningsserie 2005
Produsent: Showtime
Originaltittel: Sleeper Cell (10 episoder)
Kveldens episode: Family
I rollene: Michael Ealy (Darwyn Al-Sayeed/Al-Hakim), Oded Fehr (Faris Al-Farik), Blake Shields (Thomas Allen Emerson), Alex Nesic (Christian Aumont), Henri Lubatti (Ilija), Melissa Sagemiller (Gayle Bishop).
Les mer: http://www.sho.com/site/sleepercell/home.do
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no