Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. oktober 2003 kl 21.40 Niern: Niern: The Iron Ladies

Skeive volleyballstjerner

Det mannlige volleyballaget som vant det nasjonale mesterskapet i Thailand i 1996 vakte stor oppsikt. Laget besto for det meste av homofile.
Det mannlige volleyballaget som vant det nasjonale mesterskapet i Thailand i 1996 vakte stor oppsikt. Laget besto for det meste av homofile.
Kveldens film er historien om det mannlige volleyballaget som vant det nasjonale mesterskapet i Thailand i 1996. Det som vakte oppsikt, var at laget for det meste besto av homofile, transvestitter og transseksuelle.

Teamlederen, Mon, er en veldig dyktig spiller som stadig opplever å bli vraket av lagene fordi han er homofil. Mons beste venn, Jung, får samme behandling. Deres sjanse kommer da en ny trener blir oppnevnt av regjeringen i Thailand for å sette sammen et vinnerlag, og treneren annonserer at alle kan prøve seg. Når laget er på plass, består det nesten utelukkende av homofile, en helt utrolig situasjon i Thailand.

De møter mye motstand, men klarer ved hjelp av ekte lagånd og selvrespekt å utkonkurrere sine motstandere. ”The Iron Ladies” er en makeløs, fargesprakende og morsom film som formidler sitt budskap om likeverd og toleranse på en løssluppen måte.

Yongyooth Thongkonthun, født i 1967, er en kjent reklamefilmregissør i Thailand. ”The Iron Ladies” er hans første spillefilm.

Thailandsk spillefilm fra 2000
Originaltittel: Sa tree lex
Regi: Yongyooth Thongkonthun
I rollene bl.a. Jesdaporn Pholdee, Sahapap Virakamintr, Ekachai Buranapanich, Jojo Mioxshi, Chaichan Nimpoolsawasdi
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf 23 04 74 83