Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. februar 2004 kl 21.20 Den tredje vakten

New York i mørke

Politi-, ambulanse- og brannkorps får et svare strev da strømmen går i New York. (Foto: Warner Bros.)
Politi-, ambulanse- og brannkorps får et svare strev da strømmen går i New York. (Foto: Warner Bros.)
Hva skjer når verdensmetropolen New York utsettes for strømbrudd?

Vi følger ambulanse-, brann- og politifolkene i "Den tredje vakten" når lyset går i New York City. Den erfarne veteranen Sully vet at det inntrufne betyr trøbbel, og han advarer sin unge kollega i politiet, Davis, om at det finnes mange slags mennesker som nå kommer til å stelle i stand bråk.

Mørkets gjerninger
Bosco arresterer en ung mann som plyndrer en forretning. Politimannen havner like etter i en vanskelig situasjon da eieren av en innvandrerbutikk skyter og sårer en tenåring.

Doc og Carlos på ambulansen bruker opp tabbekvoten mens de kjører gamle mennesker hjem i mørket. I en av gatene forlater de bilen med motoren på og da de langt om lenge returnerer, har den tatt fyr og brenner opp for dem.

Mens natten faller på, forvandler gatene seg til det reneste sirkus. Opptøyer er snart i gang, og uroen forplanter seg inn i politiets rekker.

Om "Den tredje vakten"
I det intense actiondramaet fra New York følger vi en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet. De har ingen normal arbeidsdag – fra klokken 15.00 til langt på natt jobber den tredje vakten utrettelig for å redde menneskeliv.

Monte "Doc" Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og de har en liten sønn sammen. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Dohertys partner er den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

For Faith Yokas er det å være Maurice "Bosco" Boscorellis partner vanskeligere enn å takle mann og to barn. De to politifolkene krangler til stadighet, men vet også at de kan stole uforbeholdent på hverandre. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John "Sully" Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket.

Sully prøver stadig å lære sin unge partner Ty Davis (Coby Bell), at å være politimann betyr ikke bare å fange skurker, men også å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch (year 3), i kveld: "Blackout"
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Diverse