Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. mars 2011 kl 00.30 Snøballkrigen

Siste runde i Snøballkrigen


Snøballkampene kan endelig starte. Det blir familieoppgjør, upopulære dommeravgjørelser og ikke minst folkefest i Vardø.

Anita og Yukigassen-komiteen er spent på mottakelsen etter lang tids planlegging.

Dani har ennå ikke fått beskjed om han får jobben på fiskebruket. Han kan ikke gjøre annet enn det han har gjort i hele år - vente. Men snøballkrig, det skal han spille.

Thor Valters lag Yeti har vært nordiske mestere i Snøballkrig tidligere og mye står på spill. De ønsker å vinne årets mesterskap, men alt går ikke helt etter planen. Og det er avgjørelser fra dommerne som slett ikke blir like godt tatt i mot.

Kjetil har hatt et år fylt med konflikter med faren Paul. Nå skal han møte laget til faren Paul i et siste familieoppgjør i arenaen.

Men Snøballkrigen handler ikke bare om kampene. Det er også fest, og det er noe Vardøværingene kan. Og Kjetils lag stiller opp i VM i Yukidans på hotellet.

Om serien
Ytterst mot Barentshavet ligger Vardø. Den lille byen er preget av fraflytting og husene står tomme. Nå går innbyggerne til snøballkrig for å redde byen. Ideen har de fått fra Japan, der snøballkrig er en kampsport som heter Yukigassen.

I et halvt år har regissør og produsent Fridtjof Kjæreng filmet fire miljøer i Vardø bokstavelig talt natt og dag, og han kommer de frittalende vardøværingene tett inn på livet. I "Snøballkrigen" skildrer han et fandenivoldsk pågangsmot og en absurd humor som mangler sidestykke, til og med i nordnorsk sammenheng.

Fridtjof Kjæreng og produksjonsselskapet f(x) har i tillegg til å starte suksessen med Lars Monsen og "Canada på tvers", tidligere laget "Hussains Kjøttbutikk" og "Kong Hussain av Pakistan - Dronning Asia av Norge" som ble vist i NRK. Sistnevnte vant Prix Europa i Berlin for beste TV dokumentar i 2005. Våren 2010 hadde Kjæreng stor suksess med filmen «Snøhulemannen» på kino.

Sendt tidligere.

Dokumentarserie i 8 deler
Produsert av f(x) for NRK
Regi og produsent: Fridtjof Kjæreng
Producer: Benedikte Bredesen
Prosjektleder NRK: Marie Sjo
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900