Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. februar 2000 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)

NRK1 lørdag 12. februar 18.30
Smørøyet (6)

Tilde forelsker seg

Jens har fått ny gymlærer, og er fornøyd med det - helt til det viser seg at gymlæreren er en meget ung og kjekk mann som søsteren Tilde fatter stor interesse for.

Tilde forelsker seg øyeblikkelig i den unge, staute karen som terroriserer Jens og hans klassekamerater med hard gym dag ut og dag inn. Jens ser med skrekk for seg at Tilde skal bli den nye \"Lolita\"; at hun i fremover vil falle for eldre menn - ikke minst lærere.
Han bestemmer seg for å hindre all fremtidig flørting med lærerstanden...

Om serien
Når man er 13 år, kan det ofte føles som om man lever i en helt annen verden enn foreldre og storesøsken. Jens (Nicolay Dahr) har en storesøster som driver med helt andre ting enn Jens. Hun vet for eksempel mye mer enn ham om festing, røyking, drikking, mensen, kviser, sommerjobber, det å henge på byen og ikke minst - kjærester. Det tror i alle fall Jens, men Mathilde - populært kalt Tilde (Lena Sandvand), er ikke så ivrig etter å fortelle den innpåslitne lillebroren sin om alt.
Hva gjør han da? Snoker, kanskje? Jens er ekspert på å finne ut interessante ting om søsteren, gjennom hennes skoledagbøker, tekstmeldinger og mail, og han lytter gjennom dørene. Samtidig er han en engstelig type, og han har en livlig fantasi hva angår søsteren. Han tror hun havner opp i all salgs trøbbel, og da må han inn å redde henne. Det er bare det at Jens så altfor ofte misforstår...

NRK1 lørdag kl 18.30

Egenprodusert barne- og ungdomsprogram
Manusforfatter \"Søsterns verden\": Stine Buer
Pressekontakt, Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18