Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. november 2002 kl 20.30 Advokatene

Å selge egg uten å få betalt

Advokat Jimmy Berluti (Michael Badalucco) havner i en vanskelig og høyst personlig kvinnesak. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Jimmy Berluti (Michael Badalucco) havner i en vanskelig og høyst personlig kvinnesak. (Foto: 20th Century Fox)
Som en satellitt roterer Jimmy Berluti mellom gamlekjæresten og sin nye flamme. Gamlekjæresten er den fornærmede part i en eggdonasjonssak, og hans nye flamme er rettsdommeren Roberta Kittleson.

Susan Fennick, en ung kvinne som ved flere anledninger selv har vært med på å arrangere eggdonasjoner, henvender seg til Jimmy Berluti hos advokatkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston. Muligens har Susan vikarierende motiver: Både å få tak i pengene hun mener seg å være snytt for i en eggdonasjonssak – og få Jimmy på kroken igjen.

Skal, skal ikke
Jimmy teller på knappene gjennom hele rettssaken, der han egentlig føler at han er imot Susans eggdoneringer, samtidig som han fører saken for henne med kamp og glød. Susans rake motsetning, karrierekvinnen Roberta Kittleson, er rettsdommer og Jimmys kjæreste. De to har et svært hett forhold, men hun ønsker seg ikke barn. Det gjør Jimmy…og nå er Susan her.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,