Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. august 1999 kl 22.30 Sirkusprinsessen 1998

Sirkusprinsessen 1998


NRK2 torsdag 19. august kl 22.30
Sirkusprinsessen 1998

Verdens beste kvinne i manesjen

I kveld skal vi til Cirkus Scott, hvor samtlige artister er kvinner. Det er nemlig \"Verdens sirkusprinsesse 1998\" som skal kåres. Hilde Hummelvoll har de norske kommentarene.
Vi får blant annet se slangemennesker, lakenkunstnere og en hel bondegård i fri dressur, og prisen deles ut av en ekte prinsesse, prinsesse Christina av Sverige.

Styrke, eleganse og magi
Trio Yagaansetseg er tre jenter fra Mongolia - uten ryggrad. Sånn ser det i alle fall ut når de klatrer opp på en pidestall og snor kroppene sine rundt hverandre så det ikke går an å se hvem som er hvem.
Stefanie Gasparolie fra Sveits er enestående i sin sjanger. Denne jenta har valgt seg en uvanlig trapes, nemlig kraftige jernstenger, noe som gjør at kroppen utsettes for mye større påkjenninger enn i en vanlig trapes av tau. Det har tatt fire år å øve inn dette uvanlige trapesnummeret.
Vi møter den russiske sjongløren Christina Cocorina og linedanseren Nina Cortes fra Spania, en kinesisk sjonglørtrupp og Eva Garcia fra Storbritannia som har latt seg inspirere av en kvinnelig pilot, samt flere andre utrolige artister.

Brødrene Bronetts initiativ
Selv om artistene i \"Sirkusprinsessen\" kommer fra hele verden, er forestillingen en svensk skapning fra en svensk sirkusfamilie. Det var Henry og Robert Bronett som fikk ideen.
I Frankrike har \"Sirkusprinsessen\" vært vist tre år på rad med seerrekord på flere millioner.
I 1997 bli unge Julia Kolossova fra Russland kåret til Sirkusprinsesse. Høyt oppe under sikruskuppelen hang hun i den ene armen samtidig som hun kontrollerte mengder av rockeringer med hver centimeter av sin tynne kropp. En enestående kraftprøve.
I kveld belyser tre og et halvt tonn lysteknikk prinsessenes magiske numre, og i teltet sitter 3.200 spente tilskuere.

NRK2 torsdag kl 22.30
Tidligere sendt i NRK1 11.8.98

Bilde (elektronisk via Scanpix/Internett)
Trio Yagaansetseg. Ikke prøv dette hjemme! (Foto: Peter Knutson)

Svensk produksjon
Norske kommentarer Hilde Hummelvoll

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83