Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. januar kl 20.15 Brøyt i vei

Ufordringer i kø


Brøytemannskapene Stein Eivind, Lena og Hans har ansvaret for hver sin fjellovergang i Finnmark. De sliter med ekstremt vanskelige forhold og uhell i andre episode av «Brøyt i vei».

Hans starter arbeidsuka med ploghavari. Stein Eivind ser på bilder fra en ulykke som kunne ha kostet ham livet.

Jonas angrer på at han lot en Polo kjøre kolonnen over Nordkappfjellet. På Ifjordfjellet er forholdene som på en skøytebane, og Lena får problemer med en bil med tilhenger som ikke takler forholdene.

Etter en 12 timers vakt kan Hans endelig gå av og lage middag på Mestariggen. Imens sliter følgebilsjåfør Arvid med en trailer som er så tungt lastet at den ikke greier å ta av på flatmark.

Om serien
I et land med lange vintre og enorme avstander er brøytemannskapene en yrkesgruppe alle er avhengige av. Uten dem stopper Norge. «Brøyt i vei» er en serie fra NRK Troms og Finnmark om brøytemannskap på jobb i spektakulær, men også ekstrem og nådeløs natur. Vi møter Stein Eivind, Lena og Hans, som kjemper en evig kamp mot naturkreftene på hver sin fjellovergang i Finnmark.

Hovedpersonene
Hans Josefsen har vært brøytebilsjåfør i sju år på fylkesvei 888 Bekkarfjord – Hopseidet. Strekningen er ekstremt utsatt og ofte kolonnekjørt eller stengt.

Lena Berg er følgebilsjåfør på fylkesvei 98 Ifjordfjellet. Denne viktige fjellovergangen går under navnet «Cowboyfjellet», fordi det er så værhardt her og veistandarden er dårlig.

Stein Eivind Løvland startet sitt eget brøytefirma som 21-åring. I dag er de tre ansatte med ansvar for E69 mellom Honningsvåg og Nordkapp.

Se flere bilder publisert til seriestarten:
Brøyt i vei - episode 1

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Troms og Finnmark
Manus og regi: Hans Christian Storrøsten
Prosjektleder: Mari Bjørnsdatter Knudsen
Redaktør: Pål Hansen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Brøyt i vei - episode 1