Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. januar 2013 kl 21.35 Mordene i Fjällbacka: Øynene som ser

Krimgåter i skjærgårdsidyll


I en ny storsatsing møter vi karakterene fra Camilla Läckbergs bestselgere. Krimforfatteren Erica og hennes politiektemann Patrik løser kriminalgåter i den svenske kystidyllen Fjällbacka.

Camilla Läckberg er forfatteren bak en av Sveriges største boksuksesser noensinne. NRK viser nå første del i en krimserie basert på persongalleriet i bøkene. TV-serien bygger på helt nye originalmanus med spesialskrevne mordgåter.

Håper på internasjonal suksess
Etter planen skal dette bli et av tidenes største nordiske filmprosjekter. Tanken er å produsere ti tv-filmer og to kinofilmer – i første omgang. Selv har forfatteren uttalt at hun håper serien blir en internasjonal suksess, og at den får minst like lang levetid som "Beck". Et førtitalls land skal ha vist interesse for serien.

- Jeg blir utrolig stolt, rørt og glad når jeg ser resultatet av denne fantastiske produksjonen, sier Camilla Läckberg.

Innspillingen av serien har pågått siden høsten 2011 i Fjällbacka og omegn. Camilla Läckberg har selv medvirket under produksjonen. I skriveprosessen har hun samarbeidet med flere ulike manusforfattere.

Populær i Norge
Bøkene fra det lille tettstedet Fjällbacka er solgt i åtte millioner eksemplarer i over 50 land. Svært mange norske lesere er også blitt godt kjent med forfatteren og snushanen Erica Falck (Claudia Galli Concha). Ektemannen er den systematiske og hardt arbeidende politietterforskeren Patrik (Richard Ulfsäter). Sammen har de tre små barn.

Som i bøkene blir historiene fortalt parallelt i to tidsplan. I nåtid følger vi hovedpersonene når de etterforsker kriminalgåtene. I tilbakeblikk blir vi kjent med den mørke bakgrunnen for forbrytelsene. Hver episode forteller en avsluttet historie.

Avsnitt 1: Øynene som ser
I den første filmen, "Øynene som ser", blir en mann funnet myrdet. Samtidig havner Ericas søster Anna i trøbbel. Hun har en flørt på gang med en programleder for et antikvitetsprogram. Det leder til at hun blir mistenkt for å ha stjålet et verdifullt maleri.

Svensk krim (2012)
Basert på Camilla Läckbergs litterære figurer og univers
Originaltittel: Fjällbackamorden
Produksjon: SVT, Tre vänner og Nordisk Film
Regi ep. 1: Marcus Olsson
I rollene: Claudia Galli Concha (Erica), Richard Ulfsäter (Patrik), Lennart Jähkel (Mellberg), Per Morberg (Claes Wager) m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900