Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. april 1999 kl 21.15 Til debatt

Til debatt

NRK1 Pressemelding
Onsdag 21. april kl 21.15
Til debatt

KrF og Høyre i partikamp om ledelse

Hvem er Norges ledende borgerlige parti, KrF eller Høyre? Programleder Terje Svabø stiller spørsmålet i Til debatt, etter at Kristelig Folkeparti utropte seg til Norges ledende ikke-sosialistiske alternativ under partiets landsmøte sist helg.
Utgangspunktet for Terje Svabø er å belyse hvilken ideologi KrF akter å ta i bruk for å skyve Høyre ut på sidelinjen.
Andre relevante spørsmål er hvordan Høyre skal reagere mot KrFs forsøk på å ta over posisjonen som borgerlig hovedparti. Og hvis Høyre går inn i koalisjonsregjeringen, vil det da være som en lillebror på KrFs premisser?
Venstres rolle er også oppe til debatt. Kan en velgerkrig mellom Høyre og KrF være siste spiker i kisten for Venstre?

Panelet
I panelet finner vi bl.a. Valgerd Svarstad Haugland (KrF), Jan Petersen (H), Lars Sponheim (V) og Erling Rimehaug, redaktør i Vårt Land.

KrF i medvind
Bakgrunnen for debatten er naturligvis Kristelig Folkepartis landsmøte, som ble åpnet til full jubel over strålende opinionsmålinger. Aldri har KrF stått så sterkt i folket, og en ny profil ble lagt fram for å nå ut til enda flere. Ifølge ledelsen i Kristelig Folkeparti er det slutt på de tider da partiets politikk ble bygget på Bibelens ti bud: Nå er det en kristeligdemokratisk politikk etter europeisk standard som skal gi velgerne et alternativ til Arbeiderpartiet.
Samtidig viser ferske meningsmålinger at bare en av fire nordmenn mener KrF representerer noe mer enn særinteresser.

Hva med Høyre?
Høyre har til nå stått som det tradisjonelle ikke-sosialistiske alternativet. Til tross for dalende oppslutning om partiet de siste årene, er det Høyre som for folk flest representerer de borgerlige verdiene i det politiske landskapet.
Ved siste stortingsvalg var Venstre på offensiven for å lokke til seg noen av Høyres velgere. Kan en velgerkrig mellom Høyre og KrF være siste spiker i kisten for Venstre?

NRK1 onsdag kl 21.15


For nærmere informasjon:
Terje Svabø telefon 23047628
Cathrine Graff telefon 23049491
Sentralbord: 23 04 78 46 - faks 23 04 86 60
Kontoradresse: Bjørnstjerne Bjørnsonsplass 1, Marienlyst (OL- brakka)
Pressekontakt: