Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 2004 kl 18.00 Linus i Svingen

Biceps forsvinner

Åsa (Ina Svenningdal) og Biceps. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Åsa (Ina Svenningdal) og Biceps. (Foto: Ole Kaland, NRK)
En morgen Åsa kommer ut med loff og vann til koseanden si, Biceps, oppdager hun at buret er tomt. Buret er åpent og halsbåndet og bjellen til Biceps ligger igjen.

En and kan ikke ta av seg et halsbånd og åpne et bur selv. Så Åsa forstår at noen har stjålet Biceps.

Linus, Nure, Akaya og Åsa spør Marvin om råd. Marvin sier at når man har en kriminalsak, er det viktig å mistenke alle. Gjengen bestemmer seg for å spionere for å finne ut hvem som har stjålet Biceps.

Men etter å ha spionert hele dagen har de ikke kommet et skritt nærmere. Marvin foreslår at de skal undersøke åstedet der forbrytelsen er begått.

Linus, Nure, Akaya og Åsa går til Biceps´ bur for å lete etter spor. Der får Linus øye på en bit med loff. Den som har stjålet Biceps, er før eller senere nødt til å kjøpe loff, for Biceps kommer til å bli sulten.

Gjengen drar til bensinstasjonen til Biggen, og der finner de klokken til Bølle under brødhylla!

Om serien
NRKs nye, egenproduserte familieserie, Linus i Svingen handler om de små, viktige tingene i livet. Det er en positiv stemning i serien, og målet er på en varm og humoristisk måte å formidle gode verdier til seerne.

I løpet av seks episoder blir vi bedre med Linus og hans tre bestevenner Nure, Åsa og Akaya.

Linus (Jakob Borgen) bor sammen med lillesøster Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck) og pappa Marvin (Anders Mordal) som er god kompis med Linus og vennene hans. Linus er glad i å spille fotball. Sammen med Nure, Åsa og Akaya kaster han seg ut i et nytt eventyr i hver episode. Vi følger barna blant annet på fotballbanen, i skogen og ved elven.

Nure (Sebastian Warholm) har en svært overbeskyttende mamma som heter Grete (Turid Gunnes). Hun passer godt på at han til enhver tid er sikret mot skader. Men det er ikke alltid det hjelper.

Åsa (Ina Svenningdal) er fotballjenta som er mer opptatt av det guttene driver med enn å være en jålete jente. Faren hennes Biggen (Fridtjov Såheim) driver den lokale bensinstasjonen.

Akaya (Yvonne Johnsrud) er den fjerde i venneflokken. Hun er den kloke av de fire, og er veldig opptatt av naturen.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og Ungdom
I rollene: Jakob Borgen, Sebastian Warholm, Ina Svenningdal, Yvonne Johnsrud, Anders Mordal, Benedikte Lindbeck, Fridtjov Såheim, Turid Gunnes og Mia Daniels.
Manusforfatter: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer