Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. november 2010 kl 19.55 Fleksnes: Hjem, kjære hjem

Fleksnes på flyttefot


 Det nygifte paret, (Vidar Sandem og Kjersti Holmen) har kjøpt leilighet, men den gamle eieren, Fleksnes (Rolv Wesenlund), skaper problemer….
Det nygifte paret, (Vidar Sandem og Kjersti Holmen) har kjøpt leilighet, men den gamle eieren, Fleksnes (Rolv Wesenlund), skaper problemer….
Moder’n ønsker å flytte til en finere leilighet, og har overtalt sin sønn til å selge den de har. Marve synes imidlertid ikke det er lett å skilles fra sitt gamle hjem. Minnene simpelthen roper til ham fra mursteintapetene.

Det unge, nygifte paret som har kjøpt leiligheten, vil gjerne flytte inn så fort som mulig, men de oppdager fort at nissen har fulgt med på lasset. Fleksnes stenger seg inne på badet, og der blir han…

Som det unge paret ser vi Kjersti Holmen og Vidar Sandem. Kjersti Holmen debuterte for øvrig i denne rollen i 1974. I andre roller ser vi Arne Bang Hansen og Gøril Havrevold, og som Moder’n og Marve er det ingen over og ingen ved siden – det er Aud Schønemann og Rolv Wesenlund.

Gjensynet med Fleksnes
Det er snart førte år siden den første Fleksnes-episoden gikk på lufta, og Rolv Wesenlunds tolkning av den bråkjekke og selvsentrerte figuren ble så populær at det ble produsert seks serier.

Fleksnes-episodene ble laget mellom 1972 og 1982, og det er særlig samspillet mellom Marve og Moder’n (Aud Schønemann) som utmerker seg. Og Marve er elsket i all sin tåpelighet, en man kjenner igjen - kanskje ikke i seg selv, men i sin nabo…

Programmet er sendt tidligere

Situasjonskomedie produsert i samarbeid mellom SRT, DR og NRK
Regi: Bo Hermansson
I rollene: Rolv Wesenlund, Aud Schønemann, Kjersti Holmen og Arne Bang Hansen
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Klatreteknikk