Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. november 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Dusinet fullt

Åge Goberg (61) fra Notodden sikter mot seier i Det svakeste ledd. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Åge Goberg (61) fra Notodden sikter mot seier i Det svakeste ledd. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det er klart for det 12. programmet i spørrekonkurransen Det svakeste ledd. Nærmere 100 håpefulle har fått prøve seg, og 11 personer har hittil stukket av med i gjennomsnitt ca 50 000 kr.

Hittil har mandalitten Morten Ericsson vært dyktigst; han sikret seg 75 000 kroner i program tre.

I kveld har åtte nye deltagere mulighet til å slå den rekorden. Det er Sheena Smith fra Oslo, Oddrun Granås fra Storås i Sør-Trøndelag, Georg Pedersen fra Alta, Nikolas Dahl Bratvein fra Oslo, Ingvild Araldsen Blom fra Kolsås, Kari Elisabeth Hansen fra Oslo, Eirik Dalheim fra Bergen og Åge Goberg fra Notodden.

Med maksimal uttelling kan man vinne opptil 200 000 kroner i Det svakeste ledd. Det betinger imidlertid at man både har flaks og er dyktig til å stemme ut "de riktige" konkurrentene. Balansegangen mellom å samle inn mest mulig penger og å sikre sin egen posisjon er grunnleggende for suksess.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer, må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Produsert av NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,