Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. april 2001 kl 19.30 Påskenøtter

Påskenøtter (ttv)


NRK1 mandag 9. april kl 19.30
Påskenøtter (1:8)

Påskenøtter landet rundt

I år tar Roald Øyen hele Norge i bruk når han skal presentere påskens oppgaver for seerne. Det er 19. år på rad at \"Påskenøtter\" går på lufta, og seerne følger fortsatt trofast med både på \"Påskenøtter\" og \"Julenøtter\". Sendingene i fjor ble i gjennomsnitt fulgt av mellom 700 000 og 800 000 seere.

I det første programmet er Roald Øyen på besøk i Gudbrandsdalen, nærmere bestemt i Hunderfossen Familiepark. I neste program er han i Narvik, og i program tre blir det besøk i Domkirken i Oslo, hvor det på sensommeren skal stå et kongelig bryllup. Bergen og Trondheim står selvfølgelig også på Roald Øyens reiseplan. Programlederen er flyentusiast med flysertifikat, og i program seks befinner han seg i Braathens flysimulator hvor vi blir med på en tur hele Norge rundt.

Påsken er tradisjonelt tiden for båtpuss, og i det sjuende programmet får seerne være med en helt spesiell pussejobb når Norges lengste cruiseskip, \"M.S. Prinsesse Ragnhild\", skal gjøres fin til våren. I det siste programmet blir det besøk hos driftige folk på Sunnmøre, i Ålesund og omegn.

Det er sju oppgaver i hvert program, og i alle programmene er det et barnespørsmål, et filmspørsmål, et musikkspørsmål og et spørsmål som har diverse kuriosa som tema. Dessuten blir det mye geografi, så det lønner seg å ha atlaset klart, om ikke kunnskapene sitter som de skal.

Løsningene
Løsningsordet ringes inn på telefon: 815 17 000, og tre vinnere får 1000 kroner i premie. I tillegg til telefon, kan svaret sendes på SMS med kodeord \"påske\" (kan også skrives \"paske\" eller \"paaske\"), løsningsordet og nummeret 1987. På nrk.no fins video av alle oppgavene og navn på vinnerne. Tekst-tv har opplysninger om \"Påskenøtter\" på side 530.

Løsning på \"Påskenøtter\" blir sendt på NRK1 senere på kvelden.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert underholdning
Programleder Roald Øyen
Programansvarlig Roald Øyen og Nandor Hamza
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Roald Øyen har en sikker suksess med \"Påskenøtter\" i år også (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Skjemaene til \"Påskenøtter\" er nummerert fra en til åtte.