Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. mai 2005 kl 23.40 Detektiv Jack Frost

Liket på golf-klubben

David Jason i rollen som Jack Frost i
David Jason i rollen som Jack Frost i "Detektimen". (Foto: Yorshire Television)
Detektiv Jack Frost har fått inn byens største narkotikalanger til forhør, men kommer ingen vei med ham.

Langeren "Richie" Dearne har nemlig gjort hjemmeleksen sin. Han kjenner sine rettigheter og forlanger å få en advokat.

Ute på golfbanen
I løpet av noen ledige dager koser overbetjent Mullet seg ute på golfbanen. Hans mislykte forsøk på å avansere til assisterende politisjef i Denton svir fortsatt, men han nyter å se hvordan den nye sjefen må bale med detektiv Frost og hans ukonvensjonelle etterforskningsmetoder. Mullett gnir seg i hendene da "Richie" Dearnes advokat leverer inn en anmeldelse på Frost for å ha gått langt over streken i avhørene av den innbrakte.

Lovens hvite strek
Frost blir satt av saken mot "Richie" Dearne. Da dukker et lik opp i en stjålet bil på golfklubben. Den døde viser seg å være "Richie". Uten å være for nøye med å holde seg innenfor lovens mange hvite streker, frir Frost seg for alle hindringer i jakten på "Richies" drapsmann.

Om serien
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost (Serie 6)
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57