Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. januar 2003 kl 19.55 Mia

Dagen derpå

Mia (Mia Gundersen Lelienhof) får sjokk da hun ser de første kritikkene i avisene. (NRK-foto: Ole Kaland)
Mia (Mia Gundersen Lelienhof) får sjokk da hun ser de første kritikkene i avisene. (NRK-foto: Ole Kaland)
Mia ligger i boblebadet og nyter et glass sjampanje. Det er dagen etter premieren, og hun kan slappe av. Tror hun! For nå kommer kritikkene…

Mia ser frem til en dag i latskap og luksus. Premieren på showet hennes er vel overstått. Så ringer Nordli. Han sier at kritikkene er kommet, og spesielt anmelderen Sivert Brunke slakter showet. Han syns Mia er spekulativ og kun spiller på sex. Mia blir helt fortvilet og går for å finne artikkelen.

Trøst
Når Mia ankommer teateret, har alle vennene bestemt seg for å late som de ikke har lest kritikkene. De prøver så godt de kan å trøste divaen sin, men spesielt Tina tråkker i baret.

Mia spekulerer på hvordan hun skal kunne forandre på showet sitt. Så vet hun det – hun skal gjøre det helt ”sex-fritt”!

Om serien
Komiserien ”Mia” handler om artisten og privatmennesket Mia. Artisten er kynisk og selvsikker. Den private Mia er medfølende og snill, men frykter å ende opp alene – ikke vakker og ikke anerkjent. For Mia er 40 år og har begynt å telle rynker!

Mias særpreg som artist er blandingen av musikalske nummer og høyst personlige monologer. Og publikum elsker det. Problemene oppstår når hun bruker sine nærmeste hemningsløst og vrir historiene slik det passer henne best.

I tillegg til kollegene på teateret har hun kontakt med sin eksmann. Hun har også en mor som til stadighet dukker opp for å hjelpe Mia til et bedre og mindre selvopptatt liv.

I rollen som Mia møter vi Mia Gundersen Lelienhof.


Egenprodusert komiserie
NRK Drama
Regi: Terje Strømdahl
Manus: Jesper Halle
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364