Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. oktober 2010 kl 20.00 Beat for beat

Tre operaherrer og en kabaretsangerinne


Det er duket for de store lungers aften når Tora Augestad og Magnus Staveland konkurrerer mot Marius Roth Christensen og Yngve Søberg i kveld.

Det var under prøver ved Den Nationale Scene som barn at Tora Augestad fant ut at hun også måtte drive med musikk. Tora har Norges eneste mastergrad i kabaretsang fra Norges Musikkhøgskole, og har sunget i Det Norske Solistkor og vokalgruppen Pitsj, og gjort en rekke solistoppdrag. Tora bor i Berlin og har hele Europa som arbeidssted. Hennes hjertebarn er gruppen Music for a while som i 2007 gav ut platen "Weill Variations", og som spiller inn ny plate denne høsten.

Ettertraktet
Magnus Staveland er utdannet ved Det Kongelige Danske Operaakademiet, og har jobber over hele Europa. Han har sunget på det berømte La Scala i Milano, men å kore for Thomas Dybdahl på Quartfestivalen og synge flerstemt med morfar var vel så store opplevelser. I oktober synger han under gallakonserter ved Opera Sør i Kristiansand, og i november er han å se som Don Ottavio i "Don Giovanni" av Mozart på svenske TV-skjermer.

Kraftstemme
Yngve Søberg er en bejublet og prisbelønnet barytonbass, utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Han har jobbet over hele Skandinavia, men ble hentet hjem fra København for å synge rollen som Sakristanen i "Tosca". Yngve har en kraftig stemme som treffer deg i magen, og får deg til å sperre opp øynene. Den 15. oktober har "Figaros bryllup" nypremiére på Den Norske Opera, hvor Yngve er å se som selveste Figaro.

Allsidig
Tønsberg-gutten Marius Roth Christensen, fra et av de mest fremgangsrike norske rockebandene på 90-tallet Seigmen, har flere talenter enn gitarspill. Han er også operasanger og har sunget roller i bl.a. "Jesus Christ Superstar", "Den Glade Enke" og "Tryllefløyten". I høst turnerer han land og strand med forestillingen "Du og jeg og vi to", som serverer musikalske perler fra ulike sjangere. Han er også å finne på gallakonserten med Kristiansand Symfoniorkester fra 16.-20. oktober, sammen med Magnus Staveland.

Det er nesten som man burde pynte seg i kveldens "Beat for beat". Dette blir storslått.

Egenprodusert underholdning
Produsert av NRK Underholdning (2010)
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stig Karlsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no