Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. oktober 2001 kl 20.00 Greven av Monte Cristo

Oppgjørets time

Mondego, nå grev Morcerf, giftet seg med Dantès' kjæreste Mercedes. Oppgjørets time er kommet for dem begge
Mondego, nå grev Morcerf, giftet seg med Dantès' kjæreste Mercedes. Oppgjørets time er kommet for dem begge
Edmond Dantès - alias greven av Monte Cristo - fortsetter å hevne seg på de tre mennene som ødela så mange år av hans liv. Han har allerede slått til mot bankieren Danglars og advokaten Villefort. Nå snører også nettet seg sammen for Mondego - som stjal Dantès' kjæreste Mercedes.

Ved hjelp av sin eventyrlige rikdom og spesielle forkledninger har Dantès allerede fått sin hevn over bankieren Danglars og advokaten Villefort. Nå har han også funnet det svake punktet hos sin tredje fiende Mondego, som nå kaller seg grev Morcerf. Den nyslåtte greven har oppnådd sin tittel gjennom et forræderi som ledet til sultanen av Janinas død. Greven av Monte Cristo innkaller sultanens datter som vitne. Fortvilet må Morcerf innse at han er blitt fratatt både tittel og all ære. Og når han oppdager at greven av Monte Cristo faktisk er identisk med Edmond Dantès, begår Morcerf selvmord.

Om serien
Tidenes mest leste franske roman "Greven av Monte Cristo" av Alexandre Dumas, er igjen blitt filmatisert. I denne påkostede franske fjernsynsserien i åtte deler - som NRK1 sender på søndager - møter vi Gérard Depardieu som greven av Monte Cristo.

Historien som foregår i perioden 1815-1838, er kjent for mange. Den unge Edmond Dantès blir forrådt på sin bryllupsdag og anklaget for forræderi. Han blir sendt til fengselsøya Le Château d'If. Her møter han en annen fange som skal komme til å bety mye for ham, finner ut hvem som fikk sendt ham i fengsel og får høre om skatten på øya Monte Cristo. Etter 20 år klarer han å rømme, finner skatten og tar navnet greven av Monte Cristo. Så starter han forfølgelsen av dem som forrådte ham, og han bruker all sin energi på å hevne de 20 årene han tilbrakte i fengslet.

Bilder
1. Mondego, nå grev Morcerf, giftet seg med Dantès' kjæreste Mercedes. Oppgjørets time er kommet for dem begge.

2. Sultanens av Janinas datter avslører grev Morcerfs forræderi.

Fransk fjernsynsserie i åtte deler etter Alexandre Dumas' roman "Greven av Monte Cristo"
Regi: Josèe Dayan
Manus: Didier Decoin
I rollene: Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Sergio Rubini, Florence Derel, Michel Aumont, Roland Blanche, Stanislas Merhrar, Christopher Thompson, Julie Depardieu og Ines Sastre
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53