Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Nye opplevelser på Langedrag

Jan-Erik og Sigrid med de to tamme ulvevalpene (Foto: Arne Nævra)
Jan-Erik og Sigrid med de to tamme ulvevalpene (Foto: Arne Nævra)
De små ulvevalpene er det viktigste i Sigrids og Jan-Eriks tilværelse for tiden. Torun og Edvin på sin side steller med hønsekyllingene som ble klekket ut i skjærereiret. I gaupefamilien er ungene nå i sin beste lekealder.

Den trivelige ungkaren Levor tar oss med på fisketur i favorittelven sin. Lite aner han at stalljentene vil ta ham med på en helt annen - og spesiell - tur som overraskelse til 50-årsdagen!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.


Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer