Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. februar 2000 kl 20.00 Da Capo!

Da Capo! (ttv)

NRK1 tirsdag 22. februar kl 20.00
Da Capo!

Italiensk aften i \"Da Capo!\"

Produsenten og dukkefilm-regissøren Ivo Caprino har en særstilling i norsk kulturliv.
17. februar i år fylte han 80 år, og i kveld er han æresgjest hos Vidar Lønn-Arnesen i \"Da Capo!\" Caprinos far var italiensk, og derfor blir det italiensk sang, musikk, og ikke minst mat, for alle pengene i programmet i kveld.

Ivo Caprino er av kunstnerslekt på morssiden, og maleriet \"Brudeferden i Hardanger\" betyr noe spesielt for ham. Hans mor var født Gude og var dukkemaker for sin sønn. Ivo Caprino er svært glad i mange dukkefigurer, men den lille mannslingen i hornet på veggen, \"Den sjuende far i huset\", er favoritten.

Benito - med mat og musikk
Restauranteieren Benito har gjort trønder av seg og holder til i Trondheim. Han er også kjent som \"Norges Pavarotti\". I studio disker han opp med de lekreste italienske retter - med vin til selvsagt. Det blir lysere tider her i Norge etter hvert, og mens vi venter på varmen, synger Benito \"O, Sole Mio\". Det blir i det hele tatt mye italiensk musikk, kjente \"svisker\" som \"Come Prima\", \"Piove\", \"Romantica\", \"Funicula funiculi\" og \"Non Ho L\'Eta\", som for øvrig vant Eurovision Song Contest for Italia i 1964.

Klipp fra Italia
I arkivklipp får vi se solfylte bilder fra Italia og også klipp fra filmen \"La Strada\" med Giulietta Masina i hovedrollen. Orkestret, ledet av en usedvanlig italiensk gestikulerende Per Husby, spiller melodien fra filmen.

I \"Poesihjørnet\" leser Svein Tindberg \"Sonetter\" av Michelangelo. Årstallet i kveldens program er året Ivo Caprino ble født, 1920. Per Husby forteller om en skikkelig musikk-skandale det året. Den amerikanske sangeren Al Jolson lanserte en sang med tittelen \"Avalon\". Det ble stor ståhei da Jolson ble anklaget for å plagiere selveste \"Tårnarien\" fra \"Tosca\" av Puccini. Da Capo-orkestret spiller begge melodiene.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Billedtekst
Vidar Lønn-Arnesen byr på italiensk aften i \"Da Capo!\" i kveld. Her er han sammen med Ivo Caprino og sangeren og restauranteieren Benito (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

Programleder Vidar Lønn- Arnesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83