Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. juni 2006 kl 21.30 Niern: Tigerland

Vietnam neste

I 1971 blir Roland Bozz sendt til en militær treningsleir i Fort Polk i Los Angeles hvor hundrevis av andre nye soldater gjøres klar til kamp i Vietnam. Bozz vil ikke være med i krigen, og planlegger å bli sendt hjem som bråkmaker. Men det går ikke slik han vil.

De overordnede ser på Bozz (Colin Farrell) sin mangel på underkastelse som et tegn på intelligens og uavhengig tenking, og forespeiler ham en framtid som offiser.

Bozz og kameratene hans, forfatterspiren Paxton (Matthew Davis), den følsomme Miter (Clifton Collins Jr.), den blodtørstige Wilson (Shea Whigham) og den heroiske Johnson (Russel Richardson), lærer å overleve samtidig som de må stå ansikt til ansikt med sin redsel for døden – og tvilen på om de klarer å unngå å bli sendt til Vietnam.

Om filmen
"Tigerland"s regissør, Joel Schumacher, er tidligere kjent for filmer som "Falling Down", "Batman Forever" og "Batman and Robin".

"Tigerland" er en lavbudsjettfilm hvor irske Colin Farrell gjøre en god figur, selv om den irske aksenten skinner igjennom Texas-dialekten.

Filmen har samme plot som "Cool Hand Luke" fra 1967 hvor Paul Newman spiller den opprørske fangen som nekter å underordne seg de brutale vaktene.

Amerikansk psykologisk drama (2000)
Originaltittel: "Tigerland"
Med: Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr., Tom Guiry, Shea Whigham
Regi: Joel Schumacher
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78