Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. desember 2008 kl 23.20 Nattkino: Chicago

Til stjernene – for enhver pris

Catherine Zeta-Jones i rollen som vaudeville-stjernen Velma Kelly – en rolle som ga henne en Oscar (Foto: Miramax)
Catherine Zeta-Jones i rollen som vaudeville-stjernen Velma Kelly – en rolle som ga henne en Oscar (Foto: Miramax)
Catherine Zeta-Jones og Renée Zellweger har hovedrollene i dette musikalske drama som henter handlingen fra midten av 1920-tallet. Kvinnene har begge myrdet med kaldt blod, og nå sitter de i samme fengsel. De henvender seg til tabloidpressen med sine historier. Hvem får størst berømmelse?

Roxie Hart (Zellweger) er en middelmådig danser og korjente som er gift med en velmenende tosk, Amos. Roxie har en affære med Fred, en glatting som påstår at han kan gjøre stjerne av henne. Når Roxie skjønner at Fred holder henne for narr, myrder hun ham med kaldt blod og havner i fengsel.

Roxie finner ut at hennes nærmeste nabo bak murene er Velma Kelly (Zeta-Jones), en sexy vaudeville-stjerne. Hun pleide å opptre sammen med sin søster - helt til Velma oppdaget at søsteren og ektemannen hadde vært til sengs sammen. Velma fikk to mord på samvittigheten.

Samme advokat
Fengselsvokteren "Mama" Morton setter Velma i kontakt med kjendisadvokaten Billy Flynn, og Velma er snart tabloid-pressens nye dronning. Roxie er slu nok til å skjønne at hennes ulykke også kan bringe henne berømmelse, og overtaler Amos til å ansette Flynn.

Og ganske riktig – Flynn boltrer seg i Roxies historie, eller snarere en høyst melodramatisk gjenfortelling som skandalepressen fråtser i.

Snart kjemper Roxie og Velma skulder ved skulder om hvem som får størst berømmelse gjennom overskriftene.

Om filmen
Filmen er basert på Broadway-musikalen "Chicago" fra 1973, koreografert og regissert av Bob Fosse. Filmversjonen benytter seg av de beste kreftene fra scene og lerret, og ble da også belønnet med flere Oscar-priser, blant annet for Årets beste film i 2002. Catherine Zeta-Jones fikk en Oscar for Beste kvinnelige birolle.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk musikal drama (2002)
Originaltittel: "Chicago"
Med Catherine Zeta-Jones (Velma Kelly), Renée Zellweger (Roxie Hart), Richard Gere (Billy Flynn), Queen Latifah (Mama Morton) og John C. Reilly (Amos Hart)
Regi: Rob Marshall
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53