Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. desember 2005 kl 00.00 Arthur

Hurrafilm med Dudley og Liza

Det ble sagt at Dudley Moore, Liza Minelli og resten av staben hadde det avsindig morsomt også utenfor filmarbeidet med
Det ble sagt at Dudley Moore, Liza Minelli og resten av staben hadde det avsindig morsomt også utenfor filmarbeidet med "Arthur".
Dudley Moores er ustanselig kanon full i denne filmen. Og så er han forelsket i en robust utgave av en butikktyv, Liza Minelli. Her går det bokstavelig talt over stokk og stein, mens champagnen flommer i og utenfor badekaret.

Arthur (Moore) er nemlig den rikeste blant byens ettertraktede ungkarer. Ustanselig på fylla og ganske ulykkelig fordi familien ønsker ham gift med en passende debutant fra miljøet. Men så har han altså truffet den uregjerlige serveringsdamen Linda Marolla (Liza Minelli) og blitt hodestups forelsket.

Hun på sin side er ukjent med hans søkkrike bakgrunn og lar seg uansett ikke pille på nesen av noen, med eller uten dollarformue.

Denne livsglade forviklingskomedien ble Oscar-nominert i kategoriene beste mannlige skuespiller (Moore) og originalmanuskript (Steve Gordon). Filmen endte opp med Oscar for beste sang, "Arthur's Theme", og for beste mannlige birolle, John Gielgud.

Kultfilm
"Arthur" ble straks en kultfilm. Ikke minst takket være Dudley Moores avsindige spill som tørst ungkar på vidvanke. Suksessen gjorde at man laget en oppfølger, "Arthur 2: On
the Rocks". Også det en morsom film, men ikke med samme sprudlende sjarm som den opprinnelige.


Amerikansk komedie fra 1981
Regi og manus: Steve Gordon
I rollene bl.a. Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald, Jill Eikenberry og Stephen Elliot
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36