Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. september 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Hjerte og smerte i Yorkshire

Tilbake til Yorkshire der Gina på puben (Tricia Penrose) gir eks-kjæresten Terry (Gavin Abbott) et vennlig klapp på hånden.
Tilbake til Yorkshire der Gina på puben (Tricia Penrose) gir eks-kjæresten Terry (Gavin Abbott) et vennlig klapp på hånden.
Vi er tilbake i idylliske Yorkshire med 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden”. Gina på puben får besøk av eks-kjæresten Terry, noe som betyr trøbbel. Sakføreren Jackie og hennes kjæreste Mike på politikammeret får dermed mye annet enn hverandre å henge fingrene i – og når blir det forresten bryllup?

”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjartet på rette staden” på det meste 1.017.000 seere.

60-tallets dragning
Samtlige episoder av ”Med hjarte på rette staden” er lagt til 60-tallet. Bilene, menneskene, atmosfæren, alt bærer preg av dette tiåret. Også musikken i serien, som er kremen av 60-tallets hits. I første episode av den nye sesongen av ”Med hjarte på rette staden” får vi høre ”Baby Love” med The Supremes, ”Drive My Car” med The Beatles,”Stranger on the Shore” med Acker Bilk og ”My Generation” med The Who.

Første episode
Ginas eks-kjæreste Terry viser seg å være på rømmen fra det militære der han nylig stakk ned en medsoldat. Nå søker han tilflukt i hjemmet til general Clifford i Aidensfield, dit konstabel Bellamy drar for å undersøke. Sent samme natt får politikonstabel Mike øye på bilen til generalen ute på veiene. Han vet at generalen bare kan kjøre i dagslys grunnet tunnellsyn. Mike legger seg på hjul…

I sesongens første episode får vi ellers et gjensyn med snålingen Greengrass, som innbyr til middagsselskap med ”gourmetmat”.


Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57