Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. februar 2001 kl 18.30 Aldri mer fjortis

Aldri mer fjortis (ttv)

NRK1 lørdag 17. februar kl 18.30
Aldri mer fjortis

Bak kulissene

De seks siste lørdagene har vi fulgt Mons og Joachims lange og kronglete vei mot ønskemålet - å bli \"fjortis\". I løpet av fire måneder i år 2000 ble serien \"Fjortis\" spilt inn. Kveldens program tar oss med på settet. Det blir også intervjuer med skuespillere og regissør.

I kamp med over 300 håpefulle unge skuespillere stakk Pétur Nielsson og Marcus Nordli av med hovedrollene i NRK Barn- og ungdoms dramasatsing \"Fjortis\". Foran dem ventet mange måneder med forberedelse og opptak. Scenene ble filmet om og om igjen før de ble bra nok.

Og \"Fjortis\" har hatt stor suksess. Media har fulgt den nøye opp, og det har ikke vært bare barn og unge som benket seg foran fjernsynsskjermen lørdagskveldene. Også voksne har fattet interesse for den spesielle serien om de to tenåringsguttene Mons og Joachim og deres noe turbulente forsøk på å bli fjortiser.

I kveldens program forteller Pétur og Marcus hvordan de opplevde innspillingen. De sammenligner også seg selv med rollefigurene. I tillegg snakker regissør og manusforfatter Terje Rangnes om hvordan serien ble til, og hva han hadde i tankene da manuset ble skrevet. Vi møter også rolleinnehaverne Birgitte V. Svendsen, Øystein Røger, Ingar Helge Gimle, Mari Maurstad og Carina Selven.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bakomfilmen til \"Fjortis\".
Regi. Terje Rangnes, (terje.rangnes@nrk.no)
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
1. Terje Rangnes har regissert dramaserien \"Fjortis\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Pétur Nielsson og Marcus Nordli spiller hovedrollene som henholdsvis Mons og Joachim. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)