Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. november 2006 kl 21.35 Ørnen

Sørger over sin venn

Hallgrim (Jens Albinius) frykter at Nazim kommer til å dø av skuddskadene. Foto: DR
Hallgrim (Jens Albinius) frykter at Nazim kommer til å dø av skuddskadene. Foto: DR
I forrige episode ble Hallgrims kollega Nazim skutt, og livet hans henger nå i en tynn tråd. Hallgrim frykter det verste, men må likevel fortsette arbeidet. Tysk etterretning avslører at Bosco Markovich er involvert i handel av avansert elektronisk utstyr på den internasjonale svartebørsen.

Dette elektroniske utstyret kan bli brukt til å få et hvert land til å stoppe opp fullstendig, og nå har Markovich rømt til en liten øy i det sørlige Danmark. Politiets spesialstyrker lykkes med å arrestere ham – nesten for enkelt. Han gjør heller ikke noe forsøk på å skjule at dødstrusselen mot Thea står ved lag fortsatt.

I fare
Thea organiserer et møte mellom serbiske og danske ministere. Før møtet finner sted, ønsker hun å ta med seg den serbiske delegasjonen til et dansk minnesmerke over falne i den andre verdenskrig. På vei derfra blir de overfalt og kidnappet av Angelika – Markovichs medhjelper og kvinnen som skjøt Nazim.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer