Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. april 2005 kl 19.55 Pakket og klart

I storfiskens rike

Tinna Edlund drar på dypshavsfiske utenfor Norges kyst. (Foto: Maria Ginstrup, SVT)
Tinna Edlund drar på dypshavsfiske utenfor Norges kyst. (Foto: Maria Ginstrup, SVT)
Den svenske reiseserien åpner denne gangen med tre varierte reportasjer. Tinna Edlund er på havfiske i Norge, og en torsk på 13 kilo er bare en av mange som dras opp. Henrik Olsson vandrer i kjente fotspor på Den franske riviera, mens Mia Björkström finner en ubebodd øy i løpet av en seiltur i Thailand.

Det lukter av tang, salt og fisk når Tinna Edlund er på havfiske på Trøndelagskysten, ved Sørdyrøy utenfor utenfor Frøya, og biter gjør det også. Interessen for havfiske i Norge har økt i takt med at mange yrkesfiskere satser mer på turisme.

– Vi dro opp et monster, forteller Tinna. En lange på 26,5 kilo kan være en av årets største i Norge. Andre fiskearter som ble tatt opp under oppholdet i Norge, var gullaks, kolje og helleflyndre. Tinna og gjengen fisket på mellom 50 og 150 meter, dels ute på storhavet og dels innaskjærs.

Den franske riviera
Hva har mannen med jernmasken, Gustav den femte og Walt Disney til felles? Jo, alle besøkte Den franske riviera, mer eller mindre frivillig. Reporteren Henrik Olsson besøker Cannes og Nice for å gå i deres fotspor. Seerne får bli med til fengselet, der den ukjente mannen med jernmasken satt. Turen går videre til motefotografen som forteller om jobben sin ved den røde løperen når den berømte filmfestivalen i Cannes går av stabelen. Henrik kommer også med tips om hvor man kan bo kongelig.

Skjærgården i Thailand
Palmer, strender og krystallklart vann – alt dette fins i den thailandske skjærgården. Mia Björkström leier en seilbåt for å utforske den spennende kysten hvor det fremdeles fins ubebodde øyer. Øya Ko Chang i Thailand har tidligere vært kjent blant ryggsekkturister for sine lange, hvite og nesten øde strender. Mia tar temperaturen på øya og dens omgivelser på et tidspunkt hvor Ko Chang forbereder seg til å ta i mot flere turister, og en ny flyplass nettopp har åpnet.

Svensk dokumentar (2003)
Originaltittel: "Packat & klart"
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside