Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. juni 1999 kl 21.00 "Jeg er så lykkelig når jeg får danse"

\"Jeg er så lykkelig når jeg får danse\"


NRK2 torsdag 3. juni kl 21.00
\"Jeg er så lykkelig når jeg får danse\"

Unge dansere i hard konkurranse

Stora Daldansen er en nordisk ballettfestival hvor unge dansere konkurrerer på høyt nivå. I det svenske dokumentarprogrammet følger vi 19-årige Nathalie og 18-årige Alexander gjennom fra oppvarmingen, gjennom prøvene, semifinalen og fram til den avgjørende finalen.
\"Jeg blir så lykkelig når jeg får danse\", sier Nathalie Nordqvist. Hun og Alexander Nikolaev er hovedpersonene i programmet fra Mora i Sverige.
Stora Dalsdansen er en ballettfestival med en konkurranse for unge dansere. Det er den eneste konkurransen i sitt slag i Norden. I mai i 1998 ble den avviklet for tolvte året på rad. 25 dansere stilte opp, og vi skal spesielt følge to av dem, Nathalie og Alexander, gjennom konkurransens ulike faser.
Programmet gir et innblikk i dansernes verden og avslører også ballettskoenes hemmeligheter. Andre grupper fra festivalen medvirker også, blant dem dansegruppen Bounce med Karl Dyall.

NRK2 torsdag kl 21.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Nathalie Nordqvist (19) og Alexander Nikolaev (18) var to av deltakerne i ballettkonkurransen. (Foto: Maria Ginstrup/SVT)

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41
Originaltittel: \"Jag blir så lycklig nar jag får dansa!\"
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41