Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. juli 2003 kl 21.10 Kar for sin kilt

Ulv på Glenbogle

Ulvungen Hector har en særlig betydning for mor Molly på Glenbogle. (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Ulvungen Hector har en særlig betydning for mor Molly på Glenbogle. (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Mor Molly på Glenbogle tenner på alle morsinstinktene da den lille ulvevalpen blir trakassert i dyregården. Og Archie får besøk av en kamerat fra guttedagene, David.

Den lille ulveungen på Glenbogle er oppkalt etter Mollys avdøde mann, og folk reagerer på hvordan hun overbeskytter lille Hector og degger for den. Bl.a. synes Killwillie på nabo-godset at det hele går vel langt. Han begynner simpelthen å tro at Molly er blitt "bløt", og en dag griper han inn.

Forandret barndomskamerat
David Fraser, en venn av familien på Glenbogle, kommer på besøk. Hva Archie ikke ser, er at han er blitt en helt annen siden de to var barndomskamerater. Lexie reagerer på Davids utøylede omgang med alkohol, og hun spisser ører da David ber Archie sette penger i et av hans forretningsforetak.

Macdonald-konkurransen
Tiden er også kommet til Glenbogle for den årlige Grand Macdonald Competition, og her gjelder det å være kar for sin kilt. Fordrukne David roter det hele til, bl.a. legger han an på Lexie. Og han fornærmer den ellers så tøffe skogforvalteren Golly, med det resultat at han trekker seg fra konkurransen.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer