Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. juli 2008 kl 18.35 Eventyr på hesteryggen

Mer slit i vente

Eventyr på hesteryggen: Michael og Tronco øver seg på bratte stigninger i en trapp. (Foto: SVT)
Eventyr på hesteryggen: Michael og Tronco øver seg på bratte stigninger i en trapp. (Foto: SVT)
Etter gårsdagens tøffe ridetur sier Rudi at barna må innstille seg på en like tøff tur i dag, fordi de skal ri en del av strekningen alene. De må også velge ny leder.

Lovisa velges til ny leder etter Harald. Rudis råd til Lovisa er at det viktigste hun bør gjøre som leder er å få alle til å holde sammen når de skal ri.

Etter en viss usikkerhet om hvilken vei de skal ri, finner de til sist stedet der Rudi venter i en hengekøye. Etter at lunsjen er inntatt rir de videre over en elv og opp i fjellene. Rudi gir dem en lommelykt og ber dem om å lete etter neste gullmynt.

Det er Nisse som finner den, i en brønn i en grotte. Tilbake til Rudi ber han dem om å gå tilbake til hestene, for nå skal de ri i bratte fjellskrenter. Rudi forteller dem hva de skal gjøre for at hestene skal klare dette. Det blir et hardt ritt.

Utfordringene står i kø
De kommer frem til en gammel steinbro. Rudi rir over først for å se om den holder. Så er det barnas tur. Lovisa har høydeskrekk og flere er redde. Men alle kommer seg over. På den andre siden må de leie hestene fordi det er for bratt å ri.

Så kommer de frem til bestemmelsesstedet og spiser middag. Mynten overleveres og de får det neste kartet. Og Nisse velges til ny leder.

Om serien
Sju svenske ungdommer mellom 12 og 14 år, 3 gutter og 4 jenter, begir seg ut på et rideeventyr i de spanske Pyreneene. Ferden går i Katalonia, det spennende og vakre landskapet som omkranser Costa Brava - "den ville kysten".

Svensk realityserie fra 2006
Originaltittel: Barbacka Äventyr – Katalonien
Produksjon: SVT
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • http://svt.se/barbacka